6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

Усім відомо, що кожна країна має свою національну кухню. Українська кухня також зарекомендувала себе чи не в усьому світі. Вона проста, але разом з тим, надзвичайно смачна, поживна і щедра, особливо коли йдеться про величину порцій.


Раніше наша країна асоціювалася лише з салом і горілкою, точніше самогонкою. Тепер же іноземці класифікують нашу державу за двома факторами: вродливі жінки і смачна їжа. Ще більший подив у них викликає той факт, ті ж гарні жінки, власне, і готують смачну їжу.

Які ж саме національні страви нашої кухні припали до душі, чи радше, до шлунка, гостям з-за кордону? Вітчизняні ресторатори виділяють шість страв, які користуються найбільшим попитом серед іноземців.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

1. Сало 

Здавна наша держава асоціювалася з салом. Ще за часів Запорізької Січі, козаки дражнили своїх найбільш потужніших ворогів «бусурманів» салом, у релігії яких – ісламі, цей продукт вважається забороненим, нечистим.

Зараз же сало, яке подається у різних варіаціях, викликає у гостей нашої країни виключно захоплення. Чого лише вартує перемелене сало з додаванням часнику, копчене сало, шкварки і ноу-хау нашого часу – сало в шоколаді.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

12 рецептів простих і розкішних закусок із сала 

2. Квашені огірочки

Хрумка квашенина з бочечки – чудове доповнення до сала, і звісно, української горілки. Наші господині взагалі не тямлять себе без квашення та маринування огірків, які для іноземців є справжнім делікатесом.

У кращих закладах національної кухні дотепер зберігають солоні огірочки в холодних льохах. Подають їх як закуску – до того ж сала, печеного м’яса, смаженої картопельки з м’ясом тощо.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

Рецепт квашених огірків на зиму

Advertisment

3. Ковбаса домашня 

Особливо полюбляють іноземці нашу «пальцем пхану». Не дивно, адже на тлі м’ясного багатства, яке пропонується на прилавках магазинів, жодна з фірмових ковбас не зрівняється з домашньою. Вона смачна і в запеченому вигляді, і в сиро-в’яленому, і в копченому, і приготованому на грилі. Секрет її простий – вона натуральна і … приготована з любов’ю.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

Рецепт справжньої домашньої ковбаси по-українськи 

4. Вареники 

Кожна господиня може похизуватися власним рецептом приготування вареників, причому – з найрізноманітнішими начинками – сиром, картоплею, грибами, фаршем, гречкою, а також у поєднанні, наприклад, картопля-фарш, картопля-гриби, гречка-гриби тощо.

Насправді ніякого особливого секрету немає – готуються вони зі звичайного прісного тіста. Взагалі, справжні українські вареники мають бути «пузатими», себто, великими, але при цьому надзвичайно м’якенькими. І звісно, шкварок і сметани до них додають вдосталь – страва ця далеко не дієтична, однак, надзвичайно смачна.

Більше того, в якості десерту в іменитих ресторанах нашої країни іноземцям пропонують ті ж вареники, але солодкі – з маком, вишнями, чорницями, полуницями, і, звісно, щедро политі сметаною.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

24 варіанти традиційних та несподіваних начинок для вареників

5. Червоний борщ 

Згідно тверджень етнографів, перші згадування про борщ в Україні датуються ще 15-им століттям. А до смаку іноземцям наш борщ припав перш за все тим, що він абсолютно відрізняється від усіх європейський перших страв.

Як відомо, за кордоном супи переважно перетирають на так звані крем-супи. Вони готуються значно швидше і тут не приділяється увага поетапному готуванню інгредієнтів. Саме тому український борщ є певним культурним шоком для іноземців. Для багатьох країн наш червоний борщ взагалі рахується екзотикою, оскільки буряк у них не вирощується взагалі.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали

6. Голубці 

Ця страва європейського походження дуже міцно еволюціонувалася в українську кухню. Ми дещо додали, дещо відняли і тепер наші голубці у топі серед вподобань заморських гостей. Варто зауважити, що ця страва є і в грузинській кухні. Однак грузинські голубці, загорнуті в листя винограду, в листя капусти і фарширований перець мають однакову назву, а в нас це – різні страви.

Наші підприємливі ресторатори позиціонують голубці, як суші-роли для українських самураїв – козаків. Голубці зі сметаною, які для нас уже стали буденною стравою, для іноземців – просто вершина смаку. І на відміну від японських ролів, ними справді можна добряче наїстися, плюс за низьку, як для іноземців, ціну.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

Як приготувати голубці: 13 перевірених рецептів

Тож, якщо ви чекаєте гостей з-за кордону і міркуєте над тим, що б такого незвичного приготувати, аби справити на них враження, порада проста – не забивайте собі голову і приготуйте вищевказані страви. Не варто зважати на те, що вони для нас звичні і часом буденні. Насправді – весь смак у простоті.

Тому готуймо, дивуймо і піднімаймо кулінарний авторитет своєї країни ще вище. Успіхів!

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s