Шокуюча правда лайнера “Діамантова принцеса”: коронавірус то обман!

Експеримент «Діамантова принцеса»: ризики від коронавірусної хвороби COVID-2019 перебільшені в багато разів

Ідеальні умови для визначення смертності та летальності від зараження коронавірусом SARS-CoV-2 виникли на круїзному лайнері Diamond Princess. Завдяки йому людство отримало найрелевантніші на сьогодні дані щодо реальних властивостей китайського коронавірусу.

Хроніка експерименту

20 січня 2020 року 80-річний пасажир з Гонконгу здійснив посадку в японському місті Йокогама, проплив один відрізок маршруту і вийшов у Гонконзі 25 січня. Перебуваючи на судні, він не скаржився на будь-які симптоми захворювання.

Через шість днів після виходу з корабля – 1 лютого – цей пасажир щось відчув, відвідав місцеву гонконзьку лікарню й отримав висновок про зараженість коронавірусом COVID-19. У лікарні повідомили, що він перебуває в стабільному стані, а члени родини, які подорожують з ним, залишаються без симптомів.

Тим часом, після відвідання Гонконгу, лайнер спокійно продовжив круїз і взяв курс на Японію.

4 лютого, коли судно опинилося у японських водах, у перших 10 пасажирів діагностували COVID-19. На берег нікого не випустили, судно поставили на карантин. Увесь цей час на «Діамантовій принцесі» перебувало 3711 людей: 2666 пасажирів і 1045 членів екіпажу

Карантин тривав 15 днів – до 19 лютого. Протягом 20–27 лютого всі пасажири поступово залишили лайнер – повідомляє Diamond Princess Updates.

«Корабель пенсіонерів»

Цей лайнер користується особливою популярністю у людей похилого віку. Останній рейс не став винятком: близько 80% пасажирів становили люди у віці 60 і старше років, 215 мали  80 і більше років, а 11 подолали планку 90 років – повідомляє Reuters. Як уже відомо, ця вікова група є найвразливішою, натомість коронавірус не чіпає дітей, підлітків і молодь. Наприклад, наймолодший італієць, померлий від COVID-19, мав 31 рік.

Таким чином, популяція Diamond Princess, навіть з врахуванням молодших за віком членів екіпажу, належала до групи ризику. У даному випадку популяція – це спільнота, члени якої перебувають у тісному взаємному контакті на виокремленій території.

Зараження 100%

Від моменту початкового зараження 20 січня до появи перших хворих 4 лютого пройшло 15 днів. Тобто протягом півмісяця пасажири і члени команди вільно спілкувалися, користувалися тими ж самими предметами, дихали тим самим повітрям, доторкалися до тих самих частин корабля, здоровалися, обіймалися і цілувалися. Це означає, що з високою ймовірністю усі члени цієї замкненої популяції заразилися коронавірусом.

Ключові показники

Станом на 7 березня з 3711 пасажирів та екіпажу Diamond Princess померло 7 осіб, – повідомляє Reuters.

Станом на 16 березня 2020 року щонайменше 712 з 3711 мали позитивний тест на вірус – повідомило японське Міністерство охорони здоров’я, праці та добробуту.

Наведений вище фактаж дозволяє вирахувати показники летальності та смертності, спричинені коронавірусом. Нагадаємо, що означають ці статистичні показники, які виражаються у відсотках і являють собою міру ризику.

Летальність і смертність – це різні речі

Летальність – це відношення числа померлих до перехворілих. Наприклад, якщо з 300 захворілих померло 30, то летальність становить 30:300*100=10%.

Смертність – це відношення числа померлих до чисельності всієї популяції. Наприклад, якщо з 1000 людей померло 30, то смертність становить 30:1000*100=3%.

А тепер рахуємо

З 712 хворих померло 7, тобто 7:712*100=1%. Отже, летальність становить 1% – вмирає один зі ста хворих.

З 3711 заражених померло 7, тобто 7:3711*100=0,2%. Отже, смертність становить 0,2%. Тобто два випадки смерті на тисячу заражених.

Також вартий уваги той факт, що з 3711 отримали позитивний тест на вірус 712, тобто 712:3711*100=19%. Це відповідає наявним узагальненим  оцінкам, згідно з якими прояви хвороби виникають у 20% заражених коронавірусом. Натомість у 80% заражених коронавірусом вироблення до нього імунітету відбувається без симптомів хвороби. Тобто 4/5 взагалі не помічає здійснюваний коронавірусом генетичний апгрейд.

Висновок

Оце і все, що треба знати про небезпеку коронавірусу SARS-CoV-2 . Вона мізерна:

  • смертність 0,2 %
  • летальність 1%
  • 80% заражених взагалі не відчувають симптомів
  • дітей, молодих і здорових будь-якого віку вірус не чіпає.

Як бачимо, роздуті недобросовісною пропагандою і політиканами уявлення про небезпечність цього вірусу багаторазово перебільшені. Саме про це й розповів провідний інфекціоніст світу професор Дідьє Рауль (фр. Didier Raoult). «У популяції з найвищими ризиками смертність склала 1%. Отже, треба перестати залякувати людей» (див. відео після 3:00) у статті «Коронавірус у Франції: карантинні заходи не працюють, припиніть залякування – Дідьє Рауль, інфекціоніст №1 у світі».

До речі, якщо в популяції половину складають діти та молодь, то наведені вище показники будуть удвічі меншими, адже люди до 30 років не хворіють на коронавірус.

Ігор Каганець – народний оглядач

Залишити коментар