ЗСУ напівоточили Бахмут і зайняли панівні висоти – Міноборони

Російським загарбникам не вдалося оточити Бахмут, українські захисники взяли місто у напівоточення.

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Ворогу не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Тобто, просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті.

Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись.

Наші оборонці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі “Літак””, – зазначила вона.

Нагадаємо, 20 травня ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин опублікував відео біля будівлі залізничного вокзалу в центрі Бахмуту, в якому стверджував, що його найманці нібито повністю захопили місто й що 25 травня вони передадуть його “оборону” солдатам Міністерства оборони Росії й підуть.

Західні ЗМІ повідомили, що на питання, чи перебуває Бахмут під контролем України Зеленський сказав: “Думаю, ні”.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що росіяни не взяли Бахмут до кінця, там тривають важкі бої.

“Президент правильно сказав – місто по суті знесено з лиця землі. Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої”, – пояснив він.

За словами Череватого, Росія приділяє Бахмуту забагато символічного значення.

“Росія привертає увагу до цього Бахмуту, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр – не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм спокою і за можливості контратакувати”, – додав речник. 

Залишити коментар