Фейк: Як помилка західного телеканалу лягла в основу російського фейку

Прокремлівські ЗМІ з посиланням на британський телеканал SkyNews поширили інформацію, що темпи виробництва артилерійських боєприпасів у Росії втричі перевищують показники всіх західних країн разом взятих. Своєю чергою SkyNews послався на дані консалтингової компанії Bain & Company. Згідно з «прогнозами», РФ у 2024 році виготовить близько 4,5 млн артилерійських снарядів, тоді як США та європейські країни сумарно — приблизно 1,3 млн.

Однак ця інформація не відповідає дійсності. На помилку консалтингової компанії та, як наслідок, британського телеканалу, що довірився її оцінці, вказав глава Conflict Intelligence Team Руслан Левієв:

«Проблема полягає в тому, що коли вони [аналітики Bain & Company. — Ред.] називають кількість снарядів, які зроблять США та Європа, вони говорять про снаряди одного калібру, основного — 155 мм. А коли вони кажуть, що Росія виготовить 4,5 млн своїх снарядів, вони рахують усі артилерійські снаряди, тобто і основний 152 мм, і якийсь там реактивний снаряд 122 мм, і всі інші снаряди теж».

Російські пропагандисти не втратили можливості скористатися помилкою західних аналітиків задля перебільшення виробничих можливостей Росії з виготовлення снарядів.

Залишити коментар