Фейк: Віцепрезидентка США нібито заявила про наміри скоротити глобальне населення

Пропагандистські ресурси поширюють фейкову інформацію про намір США скоротити населення світу. Вони посилаються на відео з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, не беручи до уваги всього контексту. 

На це звернули увагу фахівці Myth Detector. Вони пояснили, що у виступі 14 липня Гарріс випадково обмовилася, сказавши слово «населення» (population) замість «викиди» (pollution). Тож вийшло речення: «Коли ми інвестуємо в чисту енергію та електромобілі і зменшуємо населення, більше наших дітей зможе дихати чистим повітрям і пити чисту воду». В офіційному транскрипті, опублікованому Білим домом після виступу, помилка була виправлена. Однак пропагандисти продовжили поширювати інформацію, що Гарріс нібито прагне боротися зі зміною клімату шляхом зменшення населення. 

Російські пропагандисти використовують обмовку віцепрезидентки, щоб доповнити численні теорії змов щодо США. До того ж напередодні виборів у США цього року вони намагаються дискредитувати американських політиків та підірвати їхній авторитет. Це натомість сприяє ще більшій поляризації суспільства. Цей фейк також відвертає увагу від інших проблем, які нібито є менш значущими.

Залишити коментар