АМЕРИКАНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ОФІЦІЙНО ВОЮВАТИМУТЬ НА ДОНБАСІ (ВІДЕО)

http://video.intv.ua/player?v=http%3A%2F%2Fvideo.intv.ua%2Fvideo%3Fv%3D42279&s=640×504

Лави Збройних сил України поповнять американські військові у складі “Грузинського легіону”, повідомив його командир, Мамука Мамулашвілі, у середу, на ПК в Києві.

На конференції також був присутній перший доброволець із США – Браян Боєнджер.

Як зазначив американець, він є професійним військовим-снайпером, разом з українцями і грузинами приймав участь у миротворчих операціях.

“Це перший прецедент, коли американський військовий офіційно долучиться до ЗСУ. Наразі ми чекаємо добровольців із США. Перша група буде з 10 осіб, які раніше займалися інструктажем, навчали не один батальйон і зараз будуть воювати на Сході України”, – зазначив Мамука Мамулашвілі

За словами грузина, головною для нього мотивацією є “любов до України та її народу”.

“Українці були єдиним народом, який підтримав Грузію у 90-х роках, у війні проти Росії. Ніхто так відкрито Грузію не підтримував. Нині не дивно, що ми знаходимося тут і допомагаємо Україні. Звісно, ми не приховуємо, що далеко “не любимо Росію”, тому що ми добре пам’ятаємо, коли з Абхазії були виселені близько 300 тисяч біженців, етнічних грузин, коли Росія проводила там етнічну чистку. Грузія цього ніколи не забуде, Грузія завжди нагадуватиме про це Росії. Але головна мотивація – це любов до України”, – розповів він.

INTV

Залишити коментар