Фейк: 88% українців нібито не підтримують «рішення Зеленського скасувати президентські вибори»

Таку інформацію поширюють пропагандистські телеграм-канали з посиланням на опитування буцімто британської компанії GLPOR. Крім цього, у проросійських ресурсах пишуть, що в травні 2024 року в Україні розпочнеться «кампанія громадянської непокори режиму Зеленського». 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. У Центрі протидії дезінформації при РНБО проаналізували сайт компанії GLPOR і зʼясували, що він фейковий. За результатами пошуку в Google не вдалося знайти будь-яку інформацію про компанію з абревіатурою GLPOR, окрім як публікацій на російських пропагандистських ресурсах. Також більшість посилань на сайті неактивні. А домен сайту було зареєстровано не так давно ― лише у вересні 2023 року. 

Агітпроп використовує створення фейкових сайтів повідних світових видань або соціологічних компаній як один зі способів поширення дезінформації. Такі «опитування», як у цьому випадку, мають на меті розколоти українське суспільство, підірвати довіру українців одне до одного. Раніше ми спростовували інформацію, що згідно з результатами нібито «соціологічного опитування» компаній Global Service та Euporean Migration Support Bureau третина української молоді мігрувала до Росії. Насправді таке опитування ніколи не проводилося.

Залишити коментар